Wedstrijdinfo

/ :

Welkom bij de Espadon Club

Wie zijn wij?

Een aantal fervente liefhebbers van het zeehengelen, verenigden zich en stichtten de ‘Espadon Club van België’ in Brussel in het jaar 1957. Bij de oprichters zaten verschillende schippers uit Oostende, dus de uitvalshaven was vlug gekozen.

Wat doen wij? Waarom aansluiten?

De club verenigt een aantal schippers en zeehengelsportliefhebbers om het zeehengelen een sociaal karakter te geven en alles betaalbaar te houden.
Aansluiten heeft verschillende voordelen:

  • de Espadon club is aangesloten bij het VVBZ, een overkoepelende organisatie die ervoor zorgt dat alle leden verzekerd zijn.
  • Naast 'vrij zeehengelen’ op weekdagen, worden ook een 15-tal clubwedstrijden per jaar georganiseerd. Door in te schrijven als ‘vissend lid’ bent U zeker van een plaats op een boot in het weekend, wat anders niet evident is vanwege de drukke bezetting. Tevens krijgen deelnemers aan minstens 4 wedstrijden, een mooie prijs. Er mag gevist worden met 2 hengels.
  • U maakt deel uit van een dynamische groep mensen die hun hobby en passie delen en jarenlange ervaring hebben met het zeehengelen. Hierdoor kunt U in korte tijd een hoop kennis opdoen, waar U anders jaren voor nodig hebt.
  • Ook andere activiteiten worden georganiseerd zoals de internationale Espadoncup op paasmaandag, het Palingfestival in augustus en ons jaarlijks banket.Ook neemt de club om de 2 jaar deel aan de visserijfeesten te Oostende (september).
  • Deelname aan nationale en internationale wedstrijden in clubverband.